Неділя, 28.04.2024, 15:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Кам’янобрідський НВК

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 15 » БІЛІ ЛЕБЕДІ У НЕБЕСАХ
12:38
БІЛІ ЛЕБЕДІ У НЕБЕСАХ

БІЛІ ЛЕБЕДІ У НЕБЕСАХ

Україна… В одному цьому слові для нас бринить музика смутку і жалю… Неможливо без хвилювання і сліз дивитися на події, які охопили Схід країни, де замість дзвінкого дитячого сміху «говорять гармати». І саме в такий нелегкий час Україна-​мати бачить своїх синів-​героїв такими, які вірні обов’язку, мають неабияку волю до перемоги. Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням, це вже відання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї  Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу. Коли перед очима кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв, дивлячись їм у вічі, ми розуміємо, що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну, це стало станом душі.

18 грудня 2015 року у Кам'янобрідському НВК відбувся виховний захід «Білі лебеді у небесах», присвячений воїнам, які воюють, воювали і полягли на сході України, захищаючи нашу землю. Захід був спрямований на виховання в учнів шанобливого ставлення до військових, учасників АТО, почуття патріотизму, збереження пам’яті про тяжкі випробування нашого народу. Діти переглянули відеофільми, фотоматеріали. Серця учнів пройнялися гордістю, сумом та скорботою. Свої думки, переживання, надію, віру у світле майбутнє вони передали у віршах та піснях присвячених Героям АТО

В ході заходу школярі розповіли про жителів села, що зараз захищають територіальну цілісність нашої країни на Сході. Згадали також  про односельчанина Зінченка Олексія Володимировича, який загинув у зоні АТО

На виховний захід був запрошений, Семененко Олександр Васильович, учасник  антитерористичної операції. Діти із захопленням, затамувавши подих, спілкувалися з людиною, яка є прикладом мужності, відваги й героїзму. Він розповів про те, що довелося йому побачити і пережити, захищаючи нашу країну та подякував всім тим, хто виявився небайдужим  - в  скрутні часи   матеріально підтримав його в той нелегкий для країни час.

Дійство, яке відбувалося на сцені, не залишило байдужим нікого. Учасники продемонстрували високий патріотизм, гордість за Українську державу, глибоке осмислення героїчної історії України і рідного краю.

Закінчився виховний захід, догоріла свічка, запалена на спомин всіх тих, хто віддав життя, захищаючи рідну землю. Школярі закликали присутніх помолитися за усіх Героїв, щоб пам'ять про невинно вбитих згуртувала всіх живих, дала сили та волі, мудрості і наснаги для зміцнення нашої держави.

Сьогодні, коли Україна потопає в сльозах від горя, з болем у серці говоримо: «Ми не тільки не хочемо війни, а просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася. Ми віримо в це!

Нехай же чиста блакить українського неба не жахається від розрядів «Градів»! Нехай жіночі серця не тремтять, очікуючи страшну звістку для своїх чоловіків, синів туди чи про них - звідти. Нехай запанує мир і спокій у нашій  багатостраждальній Україні.

        Слава Україні                                                                                           Вікторія Шуляка

  вчитель історії та географії

Переглядів: 285 | Додав: gor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів