Неділя, 28.04.2024, 06:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Кам’янобрідський НВК

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 15 » МОЛЮСЬ ЗА ТЕБЕ, УКРАЇНО!!!
12:40
МОЛЮСЬ ЗА ТЕБЕ, УКРАЇНО!!!

МОЛЮСЬ ЗА ТЕБЕ , УКРАЇНО!

 

В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання ЗУНР  з УНР прийнято відзначати як свято – День Соборності України.

І тому, 22 січня  в Кам’янобрідському НВК відбувся загальношкільний захід, присвячений Дню Соборності та Свободи  України, метою якого було  розширити і поглибити знання учнів про  історичний факт злуки українського народу, виховувати патріотичне національну гордість, любов до Батьківщини.

«Молюсь за тебе, Україно!» -  такими словами розпочався виховний захід, пролунав  величний гімн держави, який символізує здійснення одвічних мрій українського народу.

Учні школи разом з вчителями  здійснили екскурс у минуле нашої Батьківщини, у той бурхливий час, коли утверджувалася державність, у ті  історичні події, які мали велике ідейне значення для подальшої долі української народу. 95 років тому, 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України.

Учні 5-11 класів відповідально поставилися до підготовки заходу -  підготували  та ознайомили школярів з історією виникнення цього свята.  Під час заходу лунали вірші та пісні про Україну.  Школярі переглянули відеофільми «Акт Злуки  22 січня 1919» та  «Живий ланцюг 1990 р.».

Підводячи підсумок заходу учні зазначили, що соборність і свобода Української держави -  одвічна мрія, яку плекав народ упродовж усієї історії боротьби за незалежну Україну.

Лише соборна, незалежна і вільна Україна має шанс увійти до спільноти процвітаючих країн як рівноправний партнер і  перспективний лідер центрально-східного регіону Європи.

Україна – то наш спільний дім, наш рідний край з багатовіковою історією, працелюбними, талановитими людьми. З впевненістю можна зазначити, що значення Дня Соборності полягає не лише в історичному контексті, а насамперед у дії на майбутнє, у розвитку єдиного гуманітарного та інформаційного простору країни і поліпшення добробуту її громадян.

         Ми свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, забезпечення добробуту нинішніх і наступних поколінь українців. Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний імператив берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.

 

                                                                                Вікторія Шуляка

  вчитель історії та географії

 

             

 

 

Переглядів: 378 | Додав: gor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів