Неділя, 28.04.2024, 12:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Кам’янобрідський НВК

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 11 » ВЕЛЕТ УКРАЇНСЬКОЇ ДРАМИ
09:37
ВЕЛЕТ УКРАЇНСЬКОЇ ДРАМИ

 

Днями в Кам’янобрідському НВК пройшов літературний вечір «Велет української драми», присвячений 175-річчю з дня народження Михайла Петровича Старицького, який  увійшов в українську культуру як талановитий поет, прозаїк, драматург, перекладач, актор, режисер і організатор реалістичного професійного театру.

         Цікавою була розповідь про життєвий шлях драматурга (він народився у селі Кліщинці Золотоніського району), його активну літературну і театральну діяльність. Про це повідомили  Кравченко Анатолій і Вагіна Анастасія.

          Перу письменника, який добре знав історію рідного краю, належить історична повість про Коліївщину, про події, які діялись на Лисянщині.        

          Запрошена на вечір завідуюча сільською бібліотекою Білоус Н.Г. провела обговорення книги «Останні орли». «У цьому містечку за часів Даниловича народився і виріс Хмельницький – за одними переказами – батько Богданів Михайло, а за іншими- сам Богдан»,- читаємо у повісті.        

          Майстерно  інсценізували уривок із повісті «Облога Буші» Світлана Ломако, Максим Поліщук та Станіслав Деркач.

          Порадували присутніх учасники драматичного гуртка , які зіграли уривок із п’єси Михайла Старицького «За двома зайцями». Ролі виконали Руслан і Людмила Костенки, Олексій Невах, Анжеліка Біленко, Анастасія Хоменко.

          А на закінчення заходу всі учасники і присутні заспівали відому пісню на слова Михайла Старицького «Ніч яка, Господи, місячна, зоряна» , що давно вже стала народною і улюбленою піснею багатьох поколінь українців.

         Того вечора ми говорили про любов Михайла Старицького до свого народу, рідної мови, про його здобутки на ниві національного відродження і щиро засвідчили свою шану  і  повагу до великого земляка.

                                                                                А. Ткаченко

учитель української мови та літератури


 

Переглядів: 360 | Додав: gor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів